0786 462 029 (L-V, 9:00-19:00) 0786 578 570 (L-V, 9:00-19:00) comenzi@mamapan.ro
Preluam comenzi pana la ora 12:00, le prelucram dupa-amiaza si livram a doua zi (doar Luni-Vineri). Livram doar in Bucuresti: minim 50 RON si Ilfov: minim 100 RON.
Atentie! Primim comenzi doar prin intermediul site-ului. La sediul din Str. Drumetului nr.2A, sector 3 se afla doar fabrica.

19
apr.

Beneficiile cozonacului cu maia

Cozonac sanatos pentru sarbatori linistite!

Desertul-vedeta de pe mesele festive ale romanilor – cozonacul – se transforma, de multe ori, intr-unul dintre cei mai inversunati dusmani ai starii noastre de bine atunci cand este consumat peste masura. Din pacate, uneori, chiar si in cantitati mici, cozonacul din comert face rau din cauza multitudinii de ingrediente industriale, adaugate retetei traditionale din ratiuni economice sau estetice. Printre acestea se regasesc: spartura de soia, srot de soia, faina de soia degresata, amidon din porumb, pudra de albus de ou, fibre de cartofi, zer praf, otet din vin, faina de orz, lapte praf, gluten din grau, ulei de palmier, ulei de rapita, enzime, drojdie comprimata, faina de porumb, gris de grau, pudra de zer, conservanti, coloranti, agenti de ingrosare, agenti de umezire, emulsifianti, corectori de aciditate, stabilizatori.

Cozonacul cu maia MamaPan NU contine niciunul din aceste ingrediente industriale si respecta  reteta traditionala a cozonacului – mai putin utilizarea laptelui dulce – si anume: faina tip 000, zahar, oua, unt, umplutura de diferite tipuri. Faina folosita este neaditivata iar pentru dospire folosim maia naturala.

Exista doua feluri de maia pentru cozonac:

  • maiaua dulce, facuta din drojdie, lapte, zahar, faina;
  • maiaua acra, facuta doar din faina si apa.

La MamaPan, am ales sa facem cozonacii doar cu maia acra, datorita beneficiilor pe care ea le aduce in aluat. Astfel, cozonacii nostri sunt superiori celor industriali pentru ca:

  • sunt usor digerabili si nu cad greu la stomac datorita maialei, care „predigera” aluatul;
  • au un gust interesant, ca de braga, si o aroma vie, neasteptata, dulce-acrisoara;
  • sunt mai consistenti si mai densi decat cozonacii cu drojdie, astfel incat senzatia de satietate se instaleaza mult mai repede, impiedicand un consum exagerat;
  • au calitati nutritionale deosebite gratie maialei, care actioneaza ca un probiotic la nivelul sistemului digestiv, incurajand absorbtia vitaminelor si mineralelor;
  • nu produc probleme consumatorilor cu alergii si intolerante alimentare: drojdia fiind absenta, nu exista riscul alergiei la drojdie; dospirea facandu-se cu maia, cozonacii MamaPan sunt bine tolerati si de persoanele sensibile la gluten;
  • au un indice glicemic mai scazut decat cozonacii industriali, fiind mai potriviti pentru persoanele implicate intr-o dieta speciala;
  • nu contin nici un fel de adaosuri si arome artificiale

Noi, La MamaPan, v-am pregatit doua sortimente de cozonac, cozonac umplut cu fructe confiate si cozonac umplut cu nuca, pe care va invitam cu drag sa le incercati.