0786 462 029 (L-V, 9:00-19:00) comenzi@mamapan.ro
Preluam comenzi pana la ora 11:00, in limita capacitatii de productie. Producem dupa-amiaza si livram a doua zi (Luni-Vineri). Livram in Bucuresti: minim 50 RON si localitati din Ilfov la limita cu Bucurestiul: minim 100 RON.
Atentie! Primim comenzi doar prin intermediul site-ului. La sediul din Str. Drumetului nr.2A, sector 3 se afla doar fabrica.
Incepand cu data de 9 mai 2022 pentru livrarile in Ilfov percepem o taxa de livrare de 10 Ron

07
feb.

De ce folosim maia si nu drojdie?

Maiaua, esenta vie a brutariei noastre.

Maiaua pe care o folosim la Brutaria MamaPan este un amestec de faina si apa. Atat! De ce folosim maia? Pentru ca este sanatoasa si naturala. Folosim maia si nu drojdie industriala, deoarece aceasta este modalitatea prin care ne asiguram ca painile si produsele de patiserie artizanala care ies de pe poarta brutariei noastre sunt 100% naturale. Drojdiile salbatice (alt tip de drojdii decat drojdia de bere/drojdia de panificatie) si bacteriile de acid lactic existente in mod natural in faina, ies sub actiunea apei din starea latenta si incep sa activeze si sa prelucreze prin fermentare faina. Un beneficiu major adus de utilizarea maialei in producerea painii este si cresterea imunitatii: dupa cum stim, aceasta este direct influentata de calitatea florei intestinale care este refacuta si intarita cu ajutorul lactobacililor prezenti nu numai in muraturi sau paste fermentate, dar si in maia.

Avem in brutarie 4 tipuri de maia activa: pentru painile albe, maia alba; pentru painile integrale, maia integrala; pentru painile de secara, maia de secara bio; pentru painile fara gluten, maia de orez.

Pentru fiecare paine folosim 100 gr de maia si cum in general producem cam 150 – 200 de paini pe zi, in fiecare seara pregatim 15 – 20 de kg de maia pentru painile de a doua zi.

Dar si patiseria e facuta tot cu maia (cozonacii, cornuletele, placinta dietetica, saratele, biscuitii, prajitura Irina), asa ca in total avem in permanenta in fabrica vreo 25 de kg de maia, in diferite stadii de dezvoltare.

In videoclip avem o maia aflata in apropierea momentului optim pentru malaxare.