0786 462 029 (L-V, 9:00-19:00) 0786 578 570 (L-V, 9:00-19:00) comenzi@mamapan.ro
Preluam comenzi pana la ora 20:00, le prelucram a doua zi si livram a treia zi (Luni-Vineri). Livram doar in Bucuresti: minim 50 RON si localitati din Ilfov la limita cu Bucurestiul: minim 100 RON.
Atentie! Primim comenzi doar prin intermediul site-ului. La sediul din Str. Drumetului nr.2A, sector 3 se afla doar fabrica.

19
mart.

Livram paine acasa

La Brutaria MamaPan livram acasa paine cu maia si produse de patiserie artizanala la comenzi de minim 50 de ron!

Preluam zilnic comenzile pana la ora 20:00, pregatim produsele a doua zi si livram a treia zi. Deoarece folosim maia naturala si nu drojdie industriala, iar procesul manual de pregatire este unul indelungat, rezultatul este pe masura! Paine si produse de patiserie artizanala ca odinioara, din ingrediente putine si naturale!

Paine si produse cu maia pe care le livram acasa:

  1. Paine cu maia, din faina neaditivata, cu diferite seminte si fainuri: faina alba, faina integrala, faina de secara
  2. Paine din fainuri fara gluten: din faina de migdale, faina de orez sau faina de canepa
  3. Patiserie artizanala cu zahar sau zahar brun: placinta cu mere, fursecuri cu nuca, cornulete cu nuca, fursecuri cu stafide, cozonac cu maia, turta dulce, tarta cu branza si stafide
  4. Patiserie artizanala fara zahar: cornulete cu magiun de prune, placinta cu mere, biscuiti cu seminte si merisor, briose din fainuri fara gluten, fursecuri din fainuri fara gluten
  5. Patiserie artizanala fara gluten: briose din fainuri fara gluten, fursecuri din fainuri fara gluten
  6. Patiserie artizanala sarata: saleuri cu branza si chimen negru (negrilica), biscuiti sarati cu seminte, saratele cu maia

Ce este maiaua?

Maiaua – sourdough in engleza, levain in franceza – este un agent natural de fermentare si dospire, care se poate folosi in toate aluaturile cu faina (pentru paine, cozonac, biscuiti si orice alte bunatati). Maiaua de la Brutaria MamaPan este compusa doar din faina neaditivata si apa plata, lasate la fermentat.

Dupa mii de ani in care oamenii si-au dospit painea cu maia naturala, acest procedeu a fost inlocuit in secolul XX de dospirea cu ajutorul drojdiei comerciale, pentru ca aceasta dadea rezultate mult mai rapide. Noi dorim sa ne intoarcem la origini si producem paine cu maia naturala, din apa, faina, sare si maia, asa cum faceau bunicii nostri. Dand aluatului timp sa creasca in ritmul sau, fara graba si fara interventii artificiale.

De ce sunt sanatoase produsele cu maia?

  1. Painea cu maia este usor digerabila, iar substantele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de catre organism datorita dezactivarii acidului fitic din bolul de grau.
  2. Painea cu maia naturala are un indice glicemic mic (34), nu creeaza intolerante sau alergii si nu baloneaza, in comparatie cu painea facuta cu drojdie comerciala, deoarece maiaua predigera aluatul.
  3. Aroma data de maia evoca autenticitatea si onestitatea acestei paini, iar gustul ei unic reprezinta legatura cu esenta naturii.

https://www.mamapan.ro/shop/

You may also like
Beneficiile cozonacului cu maia