0786 462 029 (L-V, 9:00-19:00) comenzi@mamapan.ro
Preluam comenzi pana la ora 11:00, in limita capacitatii de productie. Producem dupa-amiaza si livram a doua zi (Luni-Vineri). Livram in Bucuresti: minim 50 RON si localitati din Ilfov la limita cu Bucurestiul: minim 100 RON.
Atentie! Primim comenzi doar prin intermediul site-ului. La sediul din Str. Drumetului nr.2A, sector 3 se afla doar fabrica.
Începand cu data de 10 iunie 2024, livrarea este gratuita in Bucuresti pentru comenzi de minim 120 ron. Pentru toate livrarile din Ilfov si pentru livrarile din Bucuresti mai mici de 120 ron percepem o taxa de livrare de 10 ron.

Painea cu maia

Maiaua-mama pe care o folosim noi a fost creata din faina integrala de grau si apa plata, iar prefermentii dezvoltati cu ajutorul ei pentru nevoile de productie zilnica sunt produsi doar din fainuri neaditivate/neameliorate.

In spatele retetei painii cu maia MamaPan se afla pasiunea si priceperea Corinei Munteanu de la Atelier de paine www.atelierdepaine.ro. „Cand am pus o bucatica mica In gura, parca am gustat ambrozia zeilor: atat de plina de arome, atat de consistenta, atat de puternica si vie era, medicament si hrana in acelasi timp” (Corina Munteanu – Manager produs cu gust)

Maiauasourdough In engleza, levain In franceza – este un agent de fermentare si dospire, care se poate folosi In toate aluaturile cu faina (pentru paine, cozonac, biscuiti si orice alte bunatati).

Dupa mii de ani In care oamenii si-au dospit painea cu maia naturala, acest procedeu a fost Inlocuit In secolul XX de dospirea cu ajutorul drojdiei comerciale, pentru ca aceasta dadea rezultate mult mai rapide. Drojdia comerciala provine dintr-o tulpina initial izolata de pe coaja bobului de strugure rosu, apoi cultivata In regim intensiv (pe pat de azot) pentru nevoile din alimentatie.

Intreg procesul de elaborare al painilor, conform retetelor autentice, este atent si cu rabdare urmarit de brutaresele noastre.

CUM FACEM ?

 

Pasul1Alegem cu grija ingredientul principal, faina din grau macinat integral, fara aditivi, pentru ca mai apoi, sa avem o paine completa, bogata in fibre si in vitamine.

 

 

Pasul2Apa + faina integrala = maia. Secretul painii cu maia consta in maiua-mama ce necesita grija si pricepere in procesele de hranire si pastrare.

 

Pasul3Din maiaua-mama hranita folosim in fiecare zi un procent care devine preferment in viitoarele paini. Maiaua este „drojdia” noastra naturala.

Apa, faina, sare si, desigur, o fermentare traditionala cu maia. Asta face ca painea sa isi pastreze toate proprietatile nutritive. O paine daruita cu ingrediente sanatoase si nutritive.

 

Pasul4Apoi incepem sa framantam aluatul. Il modelam artizanal si adaugam seminte. Cu grija, il asezam in banetoane la odihna timp de 3-4 ore.

Modul de preparare dureaza 18 ore. Ingredientele folosite sunt 100% naturale, iar procesul de productie este atent urmarit.

Pasul5Cand aluatul este suficient de crescut, asezam painea la copt pe vatra incinsa si asteptam sa se rumeneasca si sa prinda o coaja crocanta.

Icon 07-01Caldura miezului, sunetul cojii care se rupe si mirosul painii cu maia sunt unice. Folosim faina neaditivata si neameliorata, seminte bio, apa si sare. Painea cu maia se pastreaza optim in saci de panza, in locuri curate, uscate, aerisite, ferite de razele soarelui. Temperatura aerului de 10-18 grade Celsius, umiditate relativa de 60 – 70%.


Icon 06-02Procesul traditional de fermentare care necesita perioade lungi de timp asigura crearea unei paini avand calitati gustative superioare, pastrand intacte toate proprietatile nutritive oferite de graul integral

Icon 05

DE CE SA ALEGI
PAINEA MAMAPAN?

 

Painea cu maia este usor digerabila, iar substantele nutritive din cereale sunt absorbite mai bine de catre organism datorita dezactivarii acidului fitic din bolul de grau. Painea cu maia naturala are un indice glicemic mic (34), nu creeaza intolerante sau alergii si nu baloneaza, in comparatie cu painea facuta cu drojdie comerciala, deoarece maiaua predigera aluatul.

Aroma data de maia evoca autenticitatea si onestitatea acestei paini, iar gustul ei unic reprezinta legatura cu esenta naturii.

[fbls url=”” width=”375″ verb=”like”]