In sezonul rece este absolut necesar sa echilibrezi alimentatia bogata In grasimi de origine animala cu mese si gustari bogate In fibre si antioxidanti. Incearca o salata de radacinoase asezonata cu vitamina A (din rosii) si vitamina C (din patrunjel), care merge nemaipomenit de bine cu felii de paine alba cu ceapa – neasezonata cu niciun ameliorator, aditiv sau potentiator de gust; doar paine sanatoasa cu maia, 100% naturala.
Radacinoasele se dau pe razatoarea mica, patrunjelul se toaca In detaliu, semintele de floarea-soarelui se pot da printr-o rasnita sau pot fi atacate migalos pe tocator, iar usturoiul Isi pastreaza aroma daca e strivit cu lama cutitului si tocat abia dupa. Toate acestea se amesteca cu rosiile-cuburi, li se da luciu cu ulei de masline presat la rece, sunt presarate cu sare neiodata si li se intensifica aromele cu cativa stropi de zeama de lamaie.